tiistai 20. syyskuuta 2011

Milloin äiti on surullinen?

Kuten kaikki tietää, arkihan ei voi olla yhtä juhlaa. Vastaan tulee iloja sekä suruja. Varsinkin äidin suru on suuri silloin, kun tietää ettei lapsella ei ole kaikki hyvin.
Monesti pohtiikin sitä ,että mitä kaikkea pienet ihmiset miettivätkin. Kaikkea lapset eivät halua kertoa, ja se mitä  ne kuulevat saattaa pienillä ihmisillä mietityttää pitkään ja useimmat lapsukaiset miettivätkin asioita yksin.

Aamulla lähdettiin  tarhaan, niin kuin  joka aamu. Aamussa ei ollut mitään tavallista poikeavaa, mutta matkalla tarhaan kuului takapenkiltä : äiti, voidaanko olla tänään vain ihan kahdestaa, ja alahuuli alkoi täristä. Aavistin siinä , jo ettei minun rakkaalla lapsellani ole kaikki hyvin. Tarhassa alkoikin sitten suurempi purkaus. Itkua riitti ja äitistä ei millään haluttu päästää irti. Syy siihen oli se,että meillä sattui ikävämpi perhetapahtuma (sairaskohtaus ) 2kk sitten. Tätä asiaa minun pieneni oli sitten miettinyt pitkään ja yksin, vaikka tapahtumasta oli puhuttu ja kerrottu. Ja kaikki on jo pitkään ollut hyvin. Myös lapseni tiedosti tämän asian, mutta silti se oli jäänyt kummittelemaan mieleen.

Olin surullinen koko päivän. Mieli teki juosta töistä tarhaan ja ottaa lapseni syliin ja pitää kiinni. Voi miten hauraalta joskus pienet ihmiset tuntuvatkaan. Onneksi isi päätti tehdä lyhyemmän päivän ja pieni mies pääsi kotiin aikaisemmin! Päivä tarhassa oli mennyt kivasti ja paha mieli oli jo ilta-päivällä poissa. Illalla nukkumaan mennesä kävin antamassa vielä halit ja pusut molemmille pojille. Pojat ovat rakkaita. Pieniä ja vilkkaita, mutta niin korvaamattomia.

Vaikka olisivatkin syöneet muutaman hiekkakakun:

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Tekstitaulut

Olen aivan hurahtanut tekstitauluihin, printtitauluihin yms..  Haaveissa olisi saada lisää tauluja, mutta valinnan vaikeus on iskenyt..

Haluaisinkos ison taulun vaiko pieniä kortteja antamaan piristävää ilmettä kotiin.
Jääkaapin oveen olisi haaveissa saada jotain kivoja mietelauseita, sellaisia jotka saisi hymyilemään heti aamusta, kun astelee keittiöön:)

Vaihtoehtoja on vain niin paljon,että päätöksen tekeminen on lähes mahdotonta! On tässäkin sitten pieni pähkinä purtavaksi:)

Sisustus juttujen miettiminen on minulle päivittäistä puuhaa. Voin sen verran valoittaa,että puuhailen sisustuksen parissa myös työelämässä. En koskaan kyllästy tähän ammattiin,sillä ikinä ei ole samanlaista päivää! Rakastan työtäni ja minusta tuntuu, kun olen töissä sydän hymyilee ja minun on hyvä olla. Silloin tietää olevansa oikeassa paikassa..

Tässä hieman inspis kuvaa jaettavaksi! Therese Sennerholtin kortit/ taulut ovat ihania!

Tämä leidi lähtee laittaa pienet napapiirin sankarit nukkumaan!

Mukavaa sunnuntaita kaikille!!




                                            ( kuva lainattu Therese Sennerholt webshop )


















perjantai 16. syyskuuta 2011

Eteisen uusi tulokas..

Vaikka välillä koti tuntuukin paikalta, jossa tekisi mieli heilua leka kädessä ja laittaa paikkoja uusiksi, niin onneksi siihen helpotusta löytyy joskus helpommankin kautta.

Olen pitkään jo haaveillut naulakosta.. Nyt ei enää tarvitse haaveilla, sillä viikonloppuna klik klik kotisohvalta ja paketti saapui jo keskiviikkona! Voi tätä riemua! Oka naulakko on aivan ihana ja huomaamattansa ollut jo käytössä. Pienet pojat huomasivat jo heti käyttötarkoituksen ja kummasti eteisessä ei enää loju poikien takkeja, vaan heittävät mieluusti naulakkoon. Nolo vain näin lopuksi tunnustaa,että tuo naulakko on ostettu minun miehelle, pienenä vinkkinä, että ne makuuhuoneessa olevat vaatteet voisivat yläkerrassa heittää tuohon.

Tällä hetkellä naulakko on vielä poikien riemuksi jätetty alakertaan:)









Huomenna on vapaa päivä töistä ja se tarkoittaa aikaa koko perheelle. Olen vähentänyt viikonloppu vuoroja ,joten tuntuu uskomattoman ihanalta viettää perheen kanssa aikaa viikonloppuisin. Maanantaina jaksaa taas mennä töihin uudella innolla! Nyt menee aika kivasti, mutta haitanneeko tuo?? 

Miten te vietätte ihanan viikonlopun?



tiistai 13. syyskuuta 2011

Peilistä kurkistaa aamuisin pikkuinen mörkö..

Aamulla aikaisin ylös ja peiliin katsoo hieman vähemmän pirteän näköinen äiti..Viikonloppu meni meillä hieman mönkään, johtuen meidän pienimmäisen korvatulehduksen takia, mutta nyt näkyy jo valoa tunnelin päässä.. Antibiootti on vaikuttanut ja energiatasot on nostettu taas kohti kattoa :) Tosin huomaa,että ollaan oltu kotosalla, sillä lastenhuone on sen näköinen pitkästä aikaa,että sisällä ollaan leikitty. Huomenna tarhaan ja arki palautuu normaaliksi!

Mutta nyt voi puhtaalla omalla tunnolla kertoa,että tämä äiti on ollut hieman väsyneen näköinen mörkö aamuisin ( yövalvomiset , pikkuisen miehen takia )  Juuri siksi haluankin panostaa kunnon kasvojenpuhdistusaineisiin. Sillä välin,kun kahvi porisee aamuisin, puhdistan kasvoni yön jäljiltä ja aamu-unisuus alkaa jo häipyä. Pian lapset heräilevätkin ja aamutouhut alkavat :) Nyt alkaa arki taas meillä rullaamaan !

Ilman näitä aineita en pärjää : Lancomen puhdistusaineet ja Lancomen kosteusvoide ovat pettämätön yhdistelmä. Tästä rutiinista en luovu :)

torstai 8. syyskuuta 2011

Pienet lämpöiset varpaat..

Ainakin yksi asia on varma täällä : täällä pohjoisessa on kylmä ja pitkä talvi.. Viime talvena lähdin viemään lapsia tarhaan ja mittari näytti -37.7. astetta.. Itku siinä meinasi tulla tällä äidillä, kun pelkäsin todella paljon sitä, että auto jättäisi tarhamatkalla tielle. Huokasin helpotuksesta, päästyäni tarhalle. Pojat nopsaa sisälle ja matka jatkuu. Vaikka meillä onkin uusi auto, ei tuollaiset pakkaslukemat takaa sitä,että uusi auto toimii aina. Joka tapauksessa meille kävi hyvin :) Tarhalle päästiin ja minä vielä siitä jopa töihin! Ei hassummin!

Meillä minä olen sellainen viluinen ihminen ja myös toinen meidän pojista tarvitsee lämmintä reilummin ylle, joten viime talvena otettiin ruskovillan hanskat ahkeraan käyttöön ulkohanskojen alle! Niinpä lampaanvillalla jatketaan tämäkin vuosi..

Stockamannilla oli aivan nappiin osuva kanta-asiakastarjous, joka houkutteli heti tilaamaan. Tilasin pojille Emut talveksi. Paketti tuli, mutta harmikseni kengät olivat liian pienet.. Siispä vaihtoon meni! Mutta voi,että ne olivat pehmeät ja ihanan tuntuiset ja pojatkin tykkäsivät aivan kamalasti, olivat kuulemma niin kivat,että sisälläkin voisi pitää , heh :) Nyt tuli nappi ostos ! Meillä ei kovilla pakkasilla enää varpaita palele! Aika kiva juttu :)



emu-ugg-boots.jpg





                                                                                    ( Kuva lainattu )



   

lauantai 3. syyskuuta 2011

Shamppoot järjestykseen mars!

Eilen saunareissulla sain tarpeekseni epä kivasta tyylistä säilyttää shamppoot. En ole löytänyt mieleistäni shamppootelinettä  ja tarvitisin sellaisen, jota voin hyödyntää joskus jossain muualla sekä sellaisen mikä tietenkin kestää kosteutta..

Joten tilaukseen meni:





                    ( kuvat lainattu )


Valkoinen componibili.. Tämä ihanuus on tilattu ja sitä nyt kovasti odotellaan kotiin:) Odottavan aika on piiitkä :) Mutta palkitseva onneksi :)

Alunperin olisin halunnut Kartellin Ghostbusterin, mutta se ei sopinut leveytensä puolesta. Mutta tämä ajaa ihan täydellisesti asiansa.

Voi tuntuu kuin olisi taas joulu, koska sisustus juttuja on taas tulossa kotiin! Hitsi, tämä on kuin ensimmäisen luukun saisi avata jouluna :) Malttaako sitä edes odottaa??

Ei muuta kuin ihanaa viikonloppua kaikille..
Tämä leidi tappelee epäjärjestystä vastaan viimeisiä kertoja !

perjantai 2. syyskuuta 2011

Sisustus hommiksi meni..

Pitkään ja harkittu metsästys on päättynyt. Olen vihdoinkin löytänyt sen meidän näköisen sängynpeiton :)
Tämä peitto on mielestäni aivan ihana. 100% puuvillaa ja valmistaja on Gant home. Voi että olen tyytyväinen ja onnellinen.
Aluksi halusin ehdottomasti ja ainoastaan silkkisen sängynpeiton, mutta järki voitti. En halua,että pitää koko ajan varoa, sillä lapsillahan tuppaa sattumaan niitä vahinkoja, joille ei voi yksinkertaisesti mitään. Nyt siitä ei tarvitse huolehtia ja tarvittaessa kotikone hoitaa homma kotiin, jos niitä elämisen jälkiä tuppaa tulemaan :) Olen tosi tyytyäinen :)

Nyt voi alkaa  meidän viikonloppu:)

Sweet dreams !!




ps. Tämä kuvaa täydellisesti meidän arkea..lehdet pitkin lattioita yms.. Elämisen jälkiä ;)

torstai 1. syyskuuta 2011

Hei hei Suomi hyvin pyyhkii!

Heippa kaikille!

Hieman hiljaista on ollut tällä blogi rintamalla, mutta syy siihen oli LOMA! Nyt se on sitten vietetty ja paluu arkeen on tapahtunut.

Viikko vierähti hurjan nopsaa ja nyt vain haikeudella muistelen ihanaa etelänlämpöä sekä pientä romanttista lomaa miehen kanssa kahden kesken. Loma kohde oli Praha ja paikka aivan upea,mutta viikon , kun siellä vietti aikaa, ei enää toista kertaa halua mennä sinne. Näki hieman turhankin selvästi sen kaiken kauneuden toisen puolen.. Mutta joka tapauksessa meidän loma oli aivan ihana.

Ruoka Prahassa oli hyvää ja sitä oli paljon ( karppaus kunniaan tämän reissun jälkeen ) lisäksi ilmat olivat mitä upeimmat. Kylmin päivä oli +27.. Joten rusketusta on pinnassa, muutama kilo saatu lisää..

Hotelli valinta oli napakymppi! Hotelli oli rakennettu vanhaan kivitaloon. Meidän huoneen pinta-ala oli n. 60 neliötä. Iso eteinen, keittiö, olohuone ja makuuhuone. Unohtamatta kylppäriä, jossa oli amme. Voi sitä loman riemua. Kyllä se elämä on ihanaa :)

Tietenkin tuli kierrettyä kaikki turistinähtävyydet:






p.s. Minulla on uusia sisustus juttuja hommattu kotiin.. Niistä sitten huomenna lisää :)

Loma pöpperöisin silmin toivottaa kaikki tervetulleiksi lukemaan taas juttujani :)

Kauniita unia kaikille ihanaisille!